×

Meddelande: Golfway använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.

Vår vision

  • Upptäck.

  • Upplev.

  • Utvecklas.

  • Umgås.

Sveriges ledande coaching och träningsplattform för golfare.

Golf är den bästa sporten som finns.

Om du läser det här är det troligt att du håller med och tillsammans kan vi komma på hundratals anledningar som backar upp det.

Men varför är det då så många människor som slutar spela golf varje år? Under de senaste åren har omkring 50 000 golfare slutat spela, varje år. Detta i kombination med att svenska golfare spelar sämre och sämre gjorde att vi beslutade att starta en ny väg som leder till bättre och roligare golf.

Vi vill utveckla golf till en folksport i Sverige och dubbla antalet aktiva spelare till 1 miljon, där alla utvecklas i sitt spel och på så sätt har fler positiva upplevelser genom golfen.

Med en lättillgänglig plattform förändrar vi landskapet för träning och coaching i Sverige och förser golfare med mer kunskap, bättre coaching och fler tillgängliga tränare. Det ska aldrig mer kännas svårt eller tråkigt att förbättra sin golf.

Istället gör vi det lättare att spela din allra bästa golf.

När du spelar bättre, har du roligare, och när du har roligare mår du bättre.

Golfway startades 2015 av Johan Lundkvist som levt med golf under hela sitt liv. Han greppade sina första klubbor vid 6 års ålder och några år senare blev det juniortävlingar runt om i Sverige, Elitseriespel för dåvarande hemmaklubben Borås GK, stipendium och spel på Universitet i USA och segrare i Junior SM. Målet var sedan tidigt att livnära sig på golf och så blev det, men inte riktigt som han hade tänkt.

Efter en Bachelor’s examen i Marketing och Management blev första jobbet som golftränare på USAs största golfläger för barn och ungdomar, vidare till två golfklubbar i olika tjänster, innan karriären tog form inom kundtjänst, försäljning och marknadsföring. Först som innesäljare för Callaway Golf, sedan i olika positioner hos TaylorMade adidas Golf. Han avslutade som Nordisk Försäljningschef när visionen av det som idag är Golfway blev så stark att det var dags att starta eget.

”Under många år kände jag en frustration växa fram. Det var för många kortsiktiga målsättningar i branschen med för lite fokus på att göra golfen roligare och mer tillgänglig för att passa in i sättet vi lever och konsumerar tränings- och fritidsaktiviteter på idag.

Samtidigt byggs många golfbanor om, ofta till det svårare; för få golfare utvecklar sig med en coach och nivån på spelet hos svenska golfare är sämre än någonsin. Resultatet är att varje år slutar alldeles för många människor att spela golf.

Om man inte presterar bra, blir det tråkigt och då slutar man spela. Det är inte bra för golfens framtid.

Jag ser golf som ett sätt att träna, utvecklas och må bra på som människa, och med Golfway så gör vi det möjligt, på ett enklare sätt än vad som var tillgängligt tidigare.

Samtidigt hjälper vi alla typer av coacher, inte bara golftränare, som kan hjälpa golfare prestera bättre, att synas mer och vi omvandlar deras kunskap till nya tjänster som ännu fler golfare kan dra nytta av. Det är en win-win-win.”

Johan Lundkvist - Grundare & VD, Golfway