Maria Elisson Eklund

  • Leg. Naprapat, Golf Fitness and Medical Instructor

Biografi

Många golfspelare söker sig till mig för att få svar på varför de får besvär och genom relevanta fysiska tester konstaterar jag svagheter och obalanser som åtgärdas. Ditt fysiska utgångsläge kommer att påverka ditt sätt att svinga din klubba. Med mer kunskap om din egen kropp kan du...Läs mer

Många golfspelare söker sig till mig för att få svar på varför de får besvär och genom relevanta fysiska tester konstaterar jag svagheter och obalanser som åtgärdas. Ditt fysiska utgångsläge kommer att påverka ditt sätt att svinga din klubba. Med mer kunskap om din egen kropp kan du både undvika skador och förbättra din förmåga att göra en effektiv golfsving. Golfspelare får ofta besvär och genom adekvat bedömning av skadan, behandling och individuellt anpassad fysträning kan de återvända till golfbanan igen.

En lång erfarenhet som naprapat, en ständig nyfikenhet på hur människans kropp fungerar, och en stadig ström av kunder som spelar golf ledde fram till att jag specialiserade mig på att behandla och träna golfspelare.

Jag är utbildad Leg. Naprapat, Cert. Sportsmedicine Therapist, Cert. TPI GolfFitness och Medical Instructor nivå 3, och Cert. Chek Golf Biomechanical, vilket ger mig en väldigt bred och unik kompetens om människans kropp och rörelserna som golfare utsätter sin kropp för. Genom att ständigt vidareutbilda mig- tar jag del av nya rön gällande behandling, kommunikation, idrottsmedicin och träning.

Jag har haft förmånen att få följa och arbeta med golfspelare på LET och genom ett nära samarbete med golftränare och spelaren skapat en bra fysisk förmåga för att hålla skadorna borta. Det är en ständig kamp för elitspelaren att klara av den enormt stora mängd teknikträning som behövs och samtidigt ha en fysik som klarar denna utmaning. Det gäller att vara ”bäst när det gäller” och inte hemma med en skada.

Med min erfarenhet från coach-team som hjälper golfproffs, elitseniorer, elitjuniorer, golfgymnasium och vanliga golfmotionärer har jag möjlighet att utveckla spelare på olika nivåer.

Hos mig på min klinik i Nacka, kan du som golfspelare få hjälp med att utreda dina besvär och få en individuell träningsplan. Du kan även träna gruppträning för golfspelare, GolfFys i Sickla, som jag kör varje vinter.

Med ett starkt engagemang, specifik golf-fysisk kompetens och stort intresse för att fler golfspelare att kunna njuta av sin golf, är ditt fysiska utgångsläge för golf prioriterat hos mig.

Din viktigaste del i golfutrustningen, är din kropp.

Coaches’ Q&A

Vad är din favoritövning innan en golfrond för att komma igång?

Min favoritövning innan en golfrunda är; utfallsteg med rotation av överkroppen- för att ladda igång benen och rotationen i höfter och rygg.

Förutom klubbor och bollar, vad är det viktigaste du har med i golfbagen?

Liten rulle för att serva rörligheten i överkroppen innan spel och nötter för att peppa min energinivå.

Vilka andra favoritspelare vill du ha med i din dröm-foursome?

Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Elin Emanuelsson


Skills/Specialties

  • Fitness
  • Erfaren/Elit
  • Medel
  • Nybörjare

Mina Senaste Blogginlägg

No posts from this coach.

Mina Senaste Videos

No videos from this coach.