×

Meddelande: Golfway använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.

Jenny Hagman

  • Golftränare, PT & Businesskonsult

Biografi

Jenny har spelat golf sedan 11-års åldern och har jobbat som golftränare i över 15 år, personlig tränare på Sturebadet och Sturebadet Haga i ca 4 år (med fokus på fys- och teknik träning för golfare) och som VD på golfresearrangören Birdie Golf Tours mellan 2008 och juni 2015. Sedan...Läs mer

Jenny har spelat golf sedan 11-års åldern och har jobbat som golftränare i över 15 år, personlig tränare på Sturebadet och Sturebadet Haga i ca 4 år (med fokus på fys- och teknik träning för golfare) och som VD på golfresearrangören Birdie Golf Tours mellan 2008 och juni 2015. Sedan dess driver hon sitt eget företag Hagman Golf & Consulting med fokus på att bygga individer och företag från grunden.

Innan tränarkarriären påbörjades hann Jenny med några säsonger som proffs på den svenska touren, Sydafrikanska touren och på Europatouren. Hon gick på college i USA där golf och utbildning kombinerades. En examen i ekonomi följdes upp av en Master of Science i internationell ekonomi på Handels i Göteborg.

Ett besök gjordes i näringslivet som säljare och vidare till marknadschef, men från 2001 började hon jobba på heltid med det egna företaget som golftränare och fystränare på heltid. Hon gick TU 2002-04 (tränarutbildning för att bli certifierad PGA tränare) och blev certifierad personlig tränare via S.A.F.E år 2004.

Genom åren har Jenny också deltagit i flera olika kurser och bla genomgått Coach2coach grundutbildning för att bli diplomerad PGA coach. 

Under flera år har Jenny arrangerat golfskolor utomlands med sina elever, först i egen regi och sedan med Birdie Golf Tours. I februari 2008 tog hon över VD rollen och i nästan 8 år kombinerade sin utbildning inom internationell ekonomi med sin bakgrund som spelare och tränare för att utveckla företaget mot målet att bli Sveriges ledande golf researrangör vad gäller skräddarsydda golfresor och golfskolor.

I juni 2015 slutade Jenny på Birdie Golf Tours för att återigen fokusera på det egna företaget och hjälpa individer inom coaching och träning och mindre-till medelstora företag att bygga sina varumärken från grunden.

Jenny har två barn som är 6 och 4 år gamla och hon jobbar dagligen med att få ihop en harmonisk livsstil mellan familj och jobb. 

"Jag tror att golfen i Sverige är i ett skede där det behövs nya tag för att inspirera och engagera nya golfare, speciellt nästa generation. Golfway gör det enkelt och lättillgängligt att lära sig mer om golfen och allt som hör till denna spännande värld."

Coaches’ Q&A

Vilka andra tre spelare vill du ha med i din dröm-foursome?

Kofi Annan, Petter Stordalen och Kjell Enhager

Vilket är ditt favoritslag på banan och vad gör det så speciellt?

Mitt favoritslag är driven. Jag älskar att slå långt och utmaningen är att få den att gå både långt OCH rakt!

Vilka är dina topp-3 banor som du ännu inte har spelat?

Pebble Beach i Kalifornien, Valderama iSpanien och Kings Barnes i Skottland


Skills/Specialties

  • Driver och Järn
  • Fitness
  • Mentalt
  • Erfaren/Elit
  • Medel

Mina Senaste Blogginlägg

Nycklarna till mental styrka för golfare

Vad är Mental Styrka? Tänk om du kunde vara mentalt stark på golfbanan, oavsett hur du spelar? Att se målet istället för hinder, att lita på att kroppen kommer att...


Mina 10 bästa råd för att bli en bättre golfare

Nu när golfsäsongen äntligen sätter igång är det lätt att läsa om hur du blir en bättre golfare i den ena artikeln efter den andra. Då tipsen är många och ibland...

Mina Senaste Videos

Lär dig sikta rätt

Ett bra sikte ger dig bra förutsättningar för att slå raka golfslag. Här för du tips av Jenny hur du kan träna in ditt sikte på rangen, och hur du skapar en bättre...


Så här greppar du klubban för rakare och längre slag

En av de absolut viktigaste grunderna i golfsvingen är greppet då det påverkar både bladets riktning och farten på klubbhuvudet. Här hjälper Jenny dig hitta ditt...