×

Meddelande: Golfway använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.

Vad är Framtidens Golfträning?

Vad är Framtidens Golfträning?

Framtidens Golfträning är på sitt sätt ett ganska kaxigt namn. Men i en värld som golfens där vi på sätt och vis är konservativa och kulturen tar sin tid att förändra kände vi att vi ville välja ett namn som fick spelare och tränare att reagera. Inte för att på något sätt visa att vi har rätt och allt annat är fel utan för att understryka att det vi gör är något annorlunda, något nytt. Någonting för framtiden. Vårt gemensamma koncept har idag blivit träningsdagar, föreläsningar, workshops och golfresor. Dessutom arbetar vi tillsammans med flera spelare som vill nå sina mål. 

Grunden för Framtidens Golfträning Jag och Mathias började arbeta med varandra för snart två år sen. Jag insåg ganska snart att Mathias sätt att arbeta och hans syn på träning och den mänskliga kroppen var väldigt lik mitt sätt att se en golfare och golfteknik. Ständigt på jakt efter den senaste kunskapen, egen utveckling och en vilja att alltid förstå vad som händer baserat på fakta och forskning. Vi är öppna för nya sätt att se saker och ting och inser att varken kroppen eller golfsvingen är svart eller vit och ju mer vi lär oss desto mer måste vi som coacher eller tränare anpassa oss och utvecklas. Skulle jag sätta ett ord för grunden kring vårt koncept är det funktion. Vi vill att du ska ha en så god funktion som möjligt i alla delar av ditt liv men självklart även som golfspelare. Dålig funktion som golfspelare speglas oftast i resultatet precis som en sämre funktion i vissa delar av kroppen leder till skador eller andra problem. Men det vi framförallt vet idag är att bättre funktion rent generellt leder till bättre golf, läs t.ex. blogginlägget om min egen erfarenhet HÄR!

Framtidens Golfträning handlar inte om en viss golfteknik eller ett exakt träningskoncept på gymmet. Snarare tvärtom. Vi riktar in oss på hur vi kan använda det vi har för att fungera ännu bättre eller om det är något som saknas hur vi på enklast sätt kan implementera det i antingen vår golf- eller fysträning. Vi vill ge dig möjligheterna att göra det du gör ännu bättre. Allting vi går igenom vill vi i den mån det går återkoppla till forskning och forskningsresultat inom olika ämnen som är relevanta för golfspelet. Längs vägen innebär det att vi kommer att diskutera en hel del myter och valda sanningar inom golfvärlden idag.

Vad får du lära dig under våra workshops/resor? 

Vår syn på träning och rörelse för golfare. Lär dig mer om skador och skadeförebyggande träning för golfare. De vanligaste myterna kring golf och träning för golfare. Hur skapar vi kraft i golfsvingen? Hur gör du din träning så effektiv som möjligt?  Vanliga svingproblem och dess samband med kroppen.  Praktiska exempel på effektiva uppvärmningar på golfbanan. Praktiska exempel på träning i gymmet/hemma. Praktiska exempel på träning för olika slag på golfbanan. 

Kort och gott. Är du intresserad av att spela bättre golf på golfbanan och träna för en kropp som fungerar bättre är detta någonting för dig. Är du dessutom intresserad av att lära dig mer av den senaste forskningen kring golf, golfsvingen och vår utveckling så vill du inte missa detta! 

Vill du inte vänta utan vill höra mer om hur du kan ta del av detta nu, ta kontakt med mig här.

Comments

Vad är Framtidens Golfträning?


×