Hur ger jag en lektion?

Hur ger jag en lektion?

Häromdan fick jag ett mejl som verkligen fick mig att fundera. Det var ett kort mejl som var direkt på sak. Frågan löd bara ”Jag är intresserad av att boka en lektion med dig men innan jag gör det vill jag veta hur du jobbar?” Därefter beskriver samma person att han har tagit lektioner med två coacher tidigare utan att vara nöjd. Jag svarade med mina tankar om lektioner, hur jag lägger upp dem men också hur jag skulle vilja arbeta med spelare. Jag ställde också motfrågan – vad vill DU ha för att få en bra lektion?

Hur ger jag en lektion egentligen?

Anledningen till att jag funderat sen dess att jag fick mejlet är att frågan är så självklar, en viktig del i samspelet mellan spelare och coach. Men samtidigt är det så väldigt sällan jag får den frågan ställd till mig. Därför svarade jag glatt, så fort jag bara kunde och så ingående jag kände att jag kunde i text. Jag nämnde saker som att jag arbetar med FlightScope, MySwing och videoanalyser. Jag nämnde också hur jag återkopplar över nätet med videouppföljning. Men mest tid la jag på att beskriva hur jag arbetar under själva lektionen.

Du som följer mig vet hur mycket jag är för effektivitet, vi är alla olika, varje spelare kräver olika lösningar och mitt jobb är att hjälpa dig bli så effektiv som möjligt. Jag beskrev det tillsammans med hur jag arbetar utifrån bollträffen och det som skapar bollflykter för att hitta de bästa sätten att utveckla spelarens förmåga att få bollen i hål oavsett slag. Helt enkelt gick jag igenom mitt sätt att arbeta på.

Men det var en funderare

Som sagt har jag funderat länge över frågan, inte för att jag inte kan beskriva mitt sätt att ge lektioner utan över hur bra och klok frågan är. Som spelare är samspelet mellan coach och dig som spelare så viktigt och att hitta en coach som du har förtroende för dels i processen de arbetar med men även i deras filosofi är viktigt för att nå bästa resultat. Jag utgår ifrån att lektioner för dig med en coach är en investering på flera nivåer. Ekonomisk, tidsmässig och energimässig framförallt. För att den investeringen ska kunna göras med gott samvete och en känsla av ”värde” så är det fullständigt rimligt i min värld att ta reda på mer om coachen du vill arbeta med. Istället för att välja en coach för att den är närmast geografiskt, eller just den som är på klubben där du är medlem, välj utifrån dig och vad du söker.

Dagens verktyg gör det egentligen enkelt

Det är där sociala medier, Facebook, Instagram, YouTube och sidor som Golfway idag är ett så bra verktyg. Du kan snart lära känna coacher som är aktiva i närheten av där du bor, kanske till och med lära känna coachen som jobbar på din hemmaklubb lite bättre. Kanske får du en bättre insikt i hur han eller hon arbetar, skapa dig en uppfattning över om det är något för dig och beslutet blir lite lättare? Eller så hittar du en coach som du verkligen känner ett stort förtroende för och som är väl värd investeringen vart det än är.

Med verktygen vi har genom allt det här så lovar jag att du ganska snart kan lära känna coacher som du tidigare kanske inte ens tänkt på som ett alternativ. Det är det jag tycker är så häftigt med Golfway och sociala medier. Och är du själv en coach som läser det här? Gör dig själv en tjänst och börja synas mer. Det ger otroliga ringar på vattnet.

//Max

Comments

Hur ger jag en lektion?


×