×

Meddelande: Golfway använder cookies för att förbättra din webbupplevelse.

En topplista? Helt omöjligt!

En topplista? Helt omöjligt!

Det är bara några dagar sen jag landade på hemmaplan igen efter åtta dagar i Orlando, Florida. Åtta dagar som jag aldrig i min vildaste fantasi kunde tro skulle bli så bra som de har varit. Jag skulle kunna tråka ut er med känslan jag haft sen jag först blev inbjuden av Golfway till allt arbete som gått till förberedelser inför resan eller den enorma känsla av stolthet och glädje jag känner när resan nu är slut. Men främst vill jag reflektera över mina upplevelser under dessa åtta dagar. Jag har upplevt PGA Merchandise Show, PGA Teaching & Coaching Summit 2017, Demodagen med stort D och så mycket mer. Upplevelser jag tidigare bara har drömt om att få uppleva. Tanken var att skapa någon sorts topplista, men jag har fått inse att det just nu är omöjligt. För det behövs mer tid. Istället vill jag lyfta fram ett par olika delar som verkligen har stuckit ut för mig.

Cameron McCormick (och Corey Lundberg)
Cameron föreläste på Teaching & Coaching Summit inför stående ovationer och flera hundra (om inte tusen) kollegor. En otroligt transparent föreläsning om misslyckande, tankar och förbättringar. Men det var faktiskt inte vad jag värderade högst. Tack vare Golfway hade vi möjligheten att delta på en mindre workshop där Cameron tillsammans med sin kollega ifrån Altus Performance, Corey Lundberg beskrev hur de arbeta med spelare på alla nivåer för att inspirera förändring och utveckla spelarnas prestation. Gameification, slumpmässig träning, experiment och utmaning. Du känner säkert igen det från mina tidigare blogginlägg eller instruktionsvideos. Detta var kort och gott något alla golftränare och golfare skulle behöva lära sig – att få det levererat från en av de hetaste tränarna inom golfen just nu gav det bara extra tyngd.

Orlando topplist_MaxPersson-CameronMcCormick

På första parkett under Camerons och Coreys presentation!

Möten
Jag kan inte beskriva denna del av upplevelsen på ett bättre sätt. Under mitt deltagande på såväl Teaching & Coaching Summit som PGA Merchandise Show var mina personliga möten något speciellt. Jag mötte och pratade med kollegor som jag tidigare haft möjlighet att se under en föreläsning eller vars böcker jag läst. Sprang du på någon av dem under showen var det bara att säga hej och helt plötsligt pratar ni om både det ena och det andra. Oavsett om det var E.A. Tischler eller Mark Crossfield – de delar med sig, lyssnar och utvecklar. En öppenhet som jag älskar men som jag aldrig sett likheter av tidigare. Är det något vi i Sverige behöver anamma så är det detta – kollegor är kollegor, inte konkurrenter.

Orlando topplist_MaxPersson-E.A.Tischler

Tillsammans med E.A. Tischler och Mikael Detterberg

Skapandet av material
Avslutningsvis har jag den del som jag kan visa men som också är ganska självklar. Utöver besöken på Teaching & Coaching Summit och PGA Merchandise Show spenderade vi också många timmar på Disney World Golf i Orlando för att skapa material till Golfway. Jag har nu en hel del erfarenhet av att stå framför kameran och skapa olika instruktionsvideos. Men redan från dag ett var det självklart att detta var något extra. Bakom kameran var vi ett helt team och vi arbetade tillsammans mot samma mål. Resultatet är ärligt talat helt otroligt. För det första är det så mycket mer än bara instruktionsvideos och för det andra är det på en nivå som jag lovar att du aldrig sett förut och det om något säger en hel del. Jag ser fram emot att dela med mig av vårt material framåt.

Orlando topplist_MaxPersson-MikaelDetterberg

Bakom kameran under en av våra inspelningar av coach-material.

Det finns många bubblare och jag tror det klarnar för mig mer och mer ju mer jag hinner smälta av hela upplevelsen. Egentligen kan jag nu bara konstatera att denna resa har lärt mig extremt mycket samtidigt som den inspirerar och motiverar till nya saker. Något jag lovar att du kommer få ta del av så snart det bara går. Så länge hoppas jag att du ser fram emot materialet som kommer ut på Golfway ifrån Orlando, jag vet att du kommer att älska det, för jag gör det.

//Max

Comments

En topplista? Helt omöjligt!


×